انواع پوشش بیمه آتش سوزی
اگر ساختمان محل سکونت شما دچار حریق و آتش سوزی شد، باید بدانید که بیمه دو نوع خسارت را تحت پوشش خود قرار می دهد که در ادامه به آن ها اشاره کرده ایم. در ضمن یکی از اصلی ترین سوالات رایج در مورد بیمه های آتش سوزی این است که آیا این بیمه، خسارت جانی و بدنی را نیز تحت پوشش خود قرار می دهد که باید بگوییم خیر! این بیمه تنها در مورد ساختمان و اموال آن است:
خسارت آتش سوزی ناشی از آتش، صاعقه و انفجار: همان طور که مشخص است، این نوع پوشش بیمه ای مربوط به آتش سوزی هایی است که در اثر آتش، صاعقه و انفجار به وجود می آید. البته باید بدانید که اگر این آتش سوزی در اثر انفجارهای شدید مثل انفجار هسته ای باشد، تحت پوشش قرار نمی گیرشد.
خسارت های اضافه بیمه آتش سوزی: مثل هر بیمه ی دیگری، بیمه های آتش سوزی نیز الحاقات و اضافاتی دارد که می توانید خریداری کرده و به بیمه نامه ی اصلی اضافه کنید. این نوع بیمه ها گرچه ممکن است هزینه های شما را افزایش دهد اما برخی از خطرات غیر رایج تر را نیز تحت پوشش قرار می دهد.
خطرات احتمالی و پوشش های اضافی بیمه آتش سوزی ساختمان
- خسارات ناشی از سیل و طغیان آب: این طغیان آب می تواند ناشی از بالا آمدن آب رودخانه یا دریا باشد.
- خسارت ناشی از زلزله و آتشفشان: اگر در صورت زلزله یا آتشفشان، ساختمان دچار آسیب شد، بر اساس مصالح به کار رفته در ساختمان و نوع سازه، حق بیمه ی مشخصی را تعیین می کنند.
- خسارت ناشی از برف و باران: اگر شدت بارش باران و برف زیاد بود و این برف و باران، از طریقی به محل بیمه شده وارد شوند و آسیبی وارد کنند، بیمه ی اضافه آتش سوزی به آن ها تعلق می گیرد.
- هم چنین طوفان و گردباد نیز به عنوان بیمه های اضافه ی آتش سوزی حساب می شوند.
- بیمه های مربوط به سقوط هواپیما و قطعات آن نیز جزو بیمه های آتش سوزی حساب می شوند.
- اگر یک جسم خارجی به شیشه های ساختمان برخورد کند نیز جزو بیمه های اضافی است.
- ترکیدن لوله های موتورخانه یا تانکرها و …نیز جزو همین دسته از بیمه های آتش سوزی است.
- در صورتی که هر یک از این حوادث، هزینه ی پاکسازی و ..نیز در برداشت هم می توانید آن را تحت پوشش بیمه قرار دهید.
- اگر دچار سرقت شدید و ورود سارق از طریق شکستن در و پنجره بوده است و اموال مورد نظر آسیب دیده، می توانید بعد از کارشناسی مامور بیمه، خسارت دریافت کنید.
- هم چنین ریزش کوه و سقوط بهمن نیز می تواند جزو بیمه های اضافی آتش سوزی باشد. البته بنا یا ساختمان مورد نظر باید در محل ریزش کوه قرار گرفته باشد. هم چنین جای قرار گیری آن نیز بسیار مهم است. به عنوان مثال خانه هایی که به کوه نزدیک تر هستند و با خطر بیشتری مواجه می باشند، حق بیمه ی بیشتری خواهند داشت.
- در صورتی که سقف ساختمان در اثر بارش برف و باران بریزد، می توان خسارت را از بیمه های اضافی آتش سوزی دریافت کرد.
- رانش و نشست زمین نیز جزو بیمه های آتش سوزی به حساب می آیند. البته این حوادث بعد از بررسی کارشناس تایید خواهند شد.
- در نهایت این که اگر یک شیء خارجی به ساختمان برخورد کرد و آن را دچار آسیب نمود، می توان خسارت آن را از بیمه دریافت کرد.
اگر ساختمان مسکونی باشد، خود ساختمان و لوازم داخلش تحت پوشش بیمه خواهند بود.
اگر ساختمان صنعتی باشد، خود ساختمان و لوازمش تحت پوشش بیمه خواهند بود. منظور از ساختمان های صنعتی، کارخانه ها و کارگاه های تولیدی است.